Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Rólunk

Rólunk

Bemutatkozunk

A Trixi kiskönyv sorozat létrehozásának ötlete 2007 novemberében egy baráti beszélgetésen vetődött fel először. Brücknerné Halász Judit volt az ötletgazda, aki Ausztriában vásárolt gyermekeinek hasonló méretű, német nyelven megjelenő, aranyos rajzokkal illusztrált könyvecskéket 1 EUR áron. Lilinek és Bercinek, Juditék két kisgyermekének minden este ezekből kellett felolvasni elalvás előtt. Sikerült felkeltenie az érdeklődésemet, így megmutattam a családomnak is a kiskönyveket. Gréti és Örs is ugyanolyan örömmel olvasgatta a mindössze 10x10 cm nagyságú 24 oldalas színes kiadványokat, mint Judit lurkói.

2008 januárjában összeültünk egy könyvüzlet kávézójában, és a hosszúra nyúlt beszélgetés végére mindkettőnkben megszületett az elhatározás, hogy készítünk, és a vállalkozásomat bevonva kiadunk egy kiskönyv sorozatot, amelynek meséit mi írjuk, kizárólag magyar rajzolók illusztrálják, és a bolti ára 199 Ft/db lesz.

Sokan megkérdezik azóta is, hogy miért ilyen alacsony fogyasztói árat határoztunk meg. Célunk, hogy a mindenki számára elérhető árú mesekönyv sorozat eljusson minél több kisgyermekes családhoz, és már az óvodai évek alatt megszerettessük a mesék által a könyvolvasást.

Ezek után szinte minden ment magától. Trixi egér, Sün Tóni, Rezső és Dezső, Mázli a kiscsibe, Tündér Gréta és Lili és Berci történetei, illusztrátoraink bájos rajzainak is köszönhetően, nagyon sikeresek lettek a 2-7 éves korosztály kis meseolvasói között. 

Az azóta eltelt 8 évben több mint 170 könyvecske jelent meg. Továbbra is kizárólag magyar írók. művészek, illusztrátorok kitűnő munkája erősíti a Trixi könyvek hírnevét.

Köszönjük a sok-sok bíztató e-mailt. Írjátok meg ezután is a véleményeteket, javaslataitokat! A felénk áradó szeretet, bizalom ad erőt és kitartást a folytatáshoz.

Szilágyi Lajos